Een avontuurlijke en verrassende wandelweek - Beleef het mee in de Morvan!
7 dagen wandelen in de Morvan.
 
De Morvan is ca. 70 km.lang en 50 km. breed.
Verblijf:4 nachten in het uitstekende Hotel du Parc  en 2 nachten in Chaumard.
Adressen:
Hotel du Parc, Route de Nevers, 58120 Chateau Chinon, tel: 0033386794494
Tweede accommodatie: 58120 Chaumard, tel: 033386780333
 
Wandelingen variëren tussen de 12 en 22 km. per dag, met op de verplaatsing dag de mogelijkheid om te kiezen voor bijna 20 of bijna 30 km. De kilometers zijn verdeeld over de gehele dag met tussenstops voor koffie-en lunch en mooie natuur- en cultuurbelevingen. Goed te doen dus. Individuele aanpassingen zijn mogelijk. Plezier beleven staat voorop.
 
 
Zondag
Aankomst in het hotel  (eigen vervoer, ca. 760 km. - wij kunnen bemiddelen om mee te rijden) Om 17.00 uur een korte groepswandeling rond en in Chateau Chinon. 's Avonds is er een gezamenlijk diner in het hotel.
 
 
Maandag
Schitterende dagwandeling, met een bezoekje aan een heel kleine Chapelle. De lunch wordt aangeboden op een oude boerderij, alwaar ook een rondleiding zal worden gegeven. "s middags wandeling naar Chateau Chinon. Mogelijk nemen we nog een afzakkertje in een Frans etablissement. Diner in het hotel.
 
 
Dinsdag
Ochtend: een natuurwandeltocht met een prachtige klim naar een vrijheidskruis met een prachtig uitzicht op de 2000 jaar oude stad Autun en een nog mooiere afdaling.
Middag: stadswandeling met een bezoek aan o.a. theater uit de Romeinse tijd en een romaanse kathedraal of op eigen gelegenheid de stad verkennen.
Namiddag: Wijnproeverij 
Diner in het hotel

 
Woensdag
 
Morgen: een adembenemende wandeltocht door de Gorges de la Canche.
We picknicken bij een bijzonder kasteel in Sommant. We wandelen naar Le petite Verriëre, naar een forellenkwekerij en gebruiken daar de avondmaaltijd.
 


 
Donderdag
Verplaatsing: uw bagage wordt vervoerd en u maakt zelf met behulp van kaart en routebeschrijving een wandeling naar uw nieuwe bestemming.  U kunt kiezen uit twee wandelingen, bijna 20 of 25 km. Wij zorgen voor de lunch. Het diner is op de nieuwe locatie aan het Lac de Pannecière.
 
 
Vrijdag
Wandeling  naar  Bonin. Vanaf  hier gaan we met openbaar vervoer naar Le Rigole d’Yonne.  De wandeling gaat verder langs dit ingenieus watersysteem en we lopen via een aquaduct tussen 2 heuvels  naar de overkant. De lunch gebruiken we in een gezellig Frans "knijpie” en vervolgens komen wij via een afwisselend landschap aan bij het Chateau de Poussignol. Daar gebruiken we het diner. We overnachten weer op onze nieuwe locatie.
 
 
Zaterdag
We gaan de week leuk afsluiten met een korte wandeling naar koffie met iets lekkers in Les Quatre Vents  Om 12.00 uur beëindigen we de wandelweek en nemen afscheid van dit mooie natuurgebied.  Het is mogelijk om het verblijf in Chaumard te verlengen.
 

 
Kosten: € 595,- p.p.
incl. 6 overnachtingen met ontbijt en lunch en 4 x diner in het hotel
(excl. Annulerings- en reisverzekering, excl. evt. excursies). Prijs is gebaseerd op twee personen op een kamer.(éénpersoonskamer: meerprijs  € 150 )
Bent u alleen en wilt u met iemand anders op de kamer dan kunnen wij hierin bemiddelen.
Tevens bemiddelen wij, indien mogelijk, in het meerijden vanuit Nederland. (kosten kunnen dan gedeeld worden). De reis naar de Morvan en terug naar Nederland blijft echter uw eigen verantwoording.
Minimaal aantal: ca. 18 personen, maximaal ca. 26.
Als u interesse heeft om mee te gaan vul dan het inschrijfformulier in. ( zie: "Neem contact op") Als u ons mailt, sturen wij het inschrijfformulier toe.
 
Aanbetaling €100,- per persoon te voldoen bij boeking.
De restantbetaling dient u uiterlijk 2 maanden van te voren in orde te maken. U krijgt t.z.t. een mail hierover.
Bij annulering, kijkt u ook op deze pagina voor onze annuleringsvoorwaarden
 
De reissom ontvangt u alleen terug als het minimale aantal niet gehaald wordt. Let opDenk zelf aan een annulerings- en reisverzekering!!( Annuleringsverzekering dient u direct na boeking af te sluiten )
Een goede conditie is een vereiste, u wordt sterk aangeraden om in de maanden voor de wandelweek enkele lange wandeltochten te maken. Oefen ook in de duinen en op het mulle zand op het strand. Dit om de heuvels  makkelijker te beklimmen.
Wij houden een leeftijdsgrens aan van circa 70 jaar, maar deelnemen is vooral afhankelijk van iemands conditie.
Wilt u op een bepaald moment wat minder lopen dan kan dat ook.
Wij behouden ons het recht voor, indien de omstandigheden dit vereisen, het programma te wijzigen.
 
Op een zondag, ca. 4 weken voor de wandelweek, is er een kennismakingsbijeenkomst  van ca 1 uur en daarna gaan we nog 1 uurtje wandelen.  Aanvang 10.00 uur  U hoort, na inschrijving, waar we dit houden. 
 
Over ons
 
Wij zijn Lex Thoen van Lex Thoen Buiten en Sjaak v.d. Ende, bekend van Nordicdelier en de Lierse Roadrunners.
Wij zijn een aantal jaren geleden verliefd geworden op de Morvan en organiseren nu al weer voor het 12e  jaar wandelweken in dit prachtige stukje Frankrijk. We hebben hiervoor een zeer gevarieerd programma uitgestippeld met schitterende wandelingen, afgewisseld met bezoeken aan o.a.kastelen, een wijncave, een 300 jaar oude boerderij, een bezoek aan Autun met zijn schitterende kathedraal, Romeins theater en zo meer.
Wij zijn bij u van de ochtend tot de avond. U hoeft nergens over na te denken. Wij begeleiden u de gehele dag en regelen alles.
U kunt contact opnemen voor het inschrijfformulier bij Neem contact op
of telefonisch via 0174 516325

Wilt u eerder aankomen en dan hebben wij nog een leuke Chambres 'd hotes:
Logeren bij Hans en Ineke Melchers in Corancy
Website: www.lesmoulinsauborddulac.com 
Het ligt niet ver van Chateau Chinon vandaan
 
 
Wat zeiden wandelaars die afgelopen jaar  meegingen; een kleine greep:

  • Heel goed georganiseerd, verrassend, en ik voel mij lekker verwend. Hele grote pluim!!
  • Een heel bijzondere unieke beleving
  • Heerlijk!
  • Super!
  • Geweldig!
  • Super, top geregeld, overal aan gedacht.
  • Prima verzorgd, heel goed.
  • Nog meer dan goed.
  • Super!Top!Geweldig!
 
Informatie over de streek:
Zin in een een week in een heerlijk Frans kasteel: www.chateau-poussignol.com 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint